Damijan Ločičnik

Ime in priimek: Damijan Ločičnik
Rojen: 6. maj 1961
Poklic: avtomehanik

e-mail: damijan.locicnik@gmail.com

preberi več: Damijan Ločičnik

Rodil sem se v Celju 6. maja l. 1961. Izhajam iz delavske družine, oče in mama sta bila zaposlena v podjetju Glin Nazarje. Imam še dve sestri dvojčici, Urško in Marto. Od rojstva živim v Podgori, kjer sem si ustvaril družino in dom.

Osnovno šolo sem obiskoval v rodnem Šmartnem ob Paki. V prostemu času sem se tako kot večina mladoletnikov podil za nogometno žogo, bil pa sem tudi vesten ministrant v farni cerkvi, vse do srednje šole. Leta 1975 sem se vpisal v poklicno šolo v Celje, smer avtomehanik. Po opravljeni obvezni praksi pri takrat zelo znanem servisu v Levcu, pri katerem sem se tudi specializiral za popravila vozil znamke Renault, sem se tudi zaposlil. V času službovanja sem nabiral znanje iz avtomehanike na seminarjih, na katerih so nam predavali priznani francoski strokovnjaki iz omenjenega koncerna. V času službovanja sem se vpisal v šolo za poklicne voznike in tudi uspešno zaključil šolanje »voznik z vsemi kategorijami«. Po vrnitvi iz vojske, v Nišu sem služil vojaški rok, sem nekaj let še delal kot avtomehanik, potem pa se mi je ponudila priložnost v Velenju. Zdravstveni dom Velenje je zaposlil voznika reševalnega vozila. To delo mi je bilo izziv in hkrati želja. Izpolnjeval sem vse zahtevane pogoje in tako so me leta 1987 redno zaposlili v reševalni postaji, kjer delam še danes. Leta 1985 sva se z Milko poročila in imava dva čudovita sinova, Leona in Mitja. Zgradila sva si tudi svoj dom v Podgori, kjer prebivava z najinimi  sinovi. V času osamosvojitvene vojne sem bil aktivno vključen v vojno, kasneje pa sem se aktivno vključil v družbeno in politično življenje v demokratični Sloveniji. Tako sem sprejel tudi funkcije, katere še danes opravljam. Sem predsednik OO SLS Šmartno ob Paki, predsednik v.s. Podgora, svetnik Občine Šmartno ob Paki, predsednik za negospodarske dejavnosti v Občini Šmartno ob Paki, podpredsednik območnega veteranskega združenja Sever za velenjsko področje, predsednik komisije za imenovanje veteransko združenje Sever Celje, član župnijskega sveta Šmartno ob Paki, predsednik župnijskega Karitas Šmartno ob Paki, vodja reševalcev na smučišču Golte. Vse omenjene funkcije nemoteno opravljam s pomočjo dobrih in sposobnih članov omenjenih odborov in seveda tudi ob podpori moje družine. Prosti čas posvetim svoji družini in prijateljem, z ženo kolesariva, plavava, tečeva in smučava.

Na koncu lahko zapišem, da sem izpolnil svoje sanje ter cilje, katerim sledim še danes. S svojim življenjem sem zelo zadovoljen, ostajajo le tihe želje po zdravju.