NAGOVOR OB VOLITVAH V OBČINSKI SVET

Spoštovani Šmarčan, draga Šmarčanka,

vsaka štiri leta pride čas obljub. Velikih obljub. Ki pa se največkrat izgubijo že kmalu po tem, ko se razdelijo stolčki.

Mi se zavedamo, da je občina kot institucija nastala zaradi ljudi in ne obratno. Občanom nudi servis in pomoč pri realizaciji zastavljenih projektov. Ni pomembno ali gre za velike ali majhne stvari, za kulturo ali šport , za gospodarstvo ali za infrastrukturo; pomembna je pripravljenost institucije, da najde rešitev »kako se da« in ne »to pa ni mogoče«. Je to tako sedaj?

Občine kot skupnosti se znajo predstaviti, promovirati – enostavno poudariti svoje kvalitete, priložnosti in prednosti. Znamo to?

Imamo nekaj izjemno uspešnih podjetnikov– jih res nočemo poslušati? Urejena industrijska cona je nedvomno magnet za nova podjetja. Naredimo že končno nekaj na tem področju! Povabimo podjetnike v naše okolje – vendar prej uredimo primeren prostor.

Da nam kultura nekaj pomeni, dokazuje število aktivnih društev, ki pa so v glavnem prezrta, ko se razporeja finančna sredstva ali pa dobijo le toliko, »da ni za živeti, ne za umreti«. Se res ne da nič spremeniti?

Kaj pa mladi? Gotovo imajo ideje. Naj bodo njihove ideje naša zaveza.

Verjetno ni dovolj internetna stran, potrebujemo kaj več. Info točko v centru! Informacije, kaj vse si lahko obiskovalec ogleda v naši okolici.

Pa kolesarjenje po urejenih stezah! Zakaj pa ne? Pa zdravstveni dom! Rabimo večje, udobnejše prostore! Izgubili smo banko, pošta je odprta nekaj ur na dan … Kdo je odgovoren za to?

Ceste so slabe, tako kot povsod po državi. Plačujemo davek na hitenje pred volitvami (ko se mora asfaltirati) iz preteklosti. Če že krpamo, potem naj se to naredi hitro in dela naj tisti, ki zna. Strokovno.

Teh zakaj, kako je veliko … A vse se da, če se hoče.

Nazaj